Eskesens historie

ESKESEN blev grundlagt af Peder Eskesen tilbage i 1946 i en lille kælder. Peder Eskesen arbejdede i firmaet indtil sin død 1988 og i 1990 solgte Eskesen familien virksomheden til direktør og medlem af bestyrelsen, Jens Dromph og Mr. Per Staal. I 1997 gik Per Staal på pension og Jens Dromph overtog det fulde ejerskab af virksomheden.

ESKESEN eksporterer omkring 90% af sin produktion til mere end 60 lande verden over og fortsætter med at være en værdsat partner for tusinder af virksomheder, der arbejder i reklame-, souvenir-og detailsektoren.

ESKESEN beskæftiger omkring tyve personer. Al produktion foregår på Eskesens egen fabrik i Danmark ca 1 times kørsel fra København, en placering som også huser hovedkvarteret for virksomheden.

Akryl produkter
ESKESEN var en af ​​de første virksomheder til at udvikle akryl nøglevedhæng med indstøbte designs. Med den nye produktionsteknologi udviklet af ESKESEN blev det muligt at lave nøglevedhæng med høj kvalitet og serigrafisk tryk. Med indstøbning blev designs beskyttet og forseglet af akryl. Dette gjorde nøglevedhæng til holdbare produkter, som kan anvendes i årtier uden synderligt tegn på slid og ælde, da grafik ikke kan skrabes af.

Ingen tvivl om, at Eskesen har været en af ​​de drivende kræfter for at gøre nøglevedhæng til en af ​​verdens bedst sælgende produkter.

ESSO og de første kuglepenne
ESSO var den første floating action kuglepen der nogensinde er lavet af ESKESEN i 1950'erne. Da Esso kontaktede ESKESEN om at producere en kuglepen med en lille olietønde der flød op og ned i klar olie, blev udfordringen taget op og ESKESEN udviklede produktet.

Den Esso pen var indførelsen af ​​"floating action kuglepennen" bredt benævnt floaty pen.

Flere kuglepenne blev udviklet i denne periode, alle med små flydende genstande såsom flasker og små figurer. Kuglepenne med små håndmalede figurer fortsatte med at blive fremstillet i 1960'erne og 70'erne. I 1955 opnåede Eskesen patent på fremstilling af kuglepenne med film designs, som stadig er kendt i dag. Vi har nogle eksempler på kuglepenne med film fra den tidlige periode, f.eks en kuglepen fra "Verdensudstillingen" i Seattle i 1962 ". Disse penne er nemme at genkende da de har en metalspids.

I 1996 blev ESKESEN tildelt en licens til De Olympiske Lege i Atlanta, USA og producerede en lang række motiver til denne begivenhed. I de seneste år er kuglepenne med flydende objekter er dukket op, fx i form af mini-sten eller knuste muslingeskaller og ESKESEN har lanceret en række nye pen designs med mere trendy tønder og klip, men den klassiske 534 kuglepen er stadig blandt virksomhedens bestsellere.

Millioner af mennesker over hele verden er bekendt med Eskesen kuglepenne og har på et eller andet tidspunkt i deres liv haft en "floaty oplevelse".

Vi kalder dette branding når det er bedst, og skylder det hele til de dedikerede medarbejdere, som har arbejdet i årtier for at gøre ESKESEN navnet internationalt anerkendt.

Eskesens grundlægger Peder Eskesen i 1985
Peder Eskesen 1985

Eskesens fabrik i 1948
Eskesens fabrik 1948

Eskesen firmaudflugt i 1947
Firma picnic 1948